У зв’язку із завершенням 2023/2024 навчального року та початку літніх канікул  з 03.06.2024 року по 20.06.2024 року у закладах загальної середньої освіти Рахівської територіальної громади проводяться організовані пришкільні табори з активним відпочинком школярів у робочі дні, де передбачені рухливі ігри, спортивні змагання, подорожі довкіллям, відвідування музеїв, пізнання рідного краю, інтелектуальні вікторини, проведення лекцій, розповідей на актуальні теми, зустрічей з відомими людьми, ветеранами війни, тощо.

 

В рамках роботи пришкільного табору відпочинку для загонів 1-4 класів було запрошено вихованців гуртка “Театр ляльок” ЦНТДЮТ Рахівської Міської Ради. Проведено три вистави: “Вередій”, “Рукавичка”, “Друзі із біди визволять завжди”. Діти із захопленням дивилися вистави.

Учні здійснили екскурсійну поїздку до м. Яремче, побувавши на всіх відомих туристичних локаціях. Переглянувши попередньо прем’єру «Довбуш» восени, діти захотіли на власні очі подивитися на Скелі Довбуша. Також побували на «Ведмежій горі» (екопарк, вольєрне господарство), водоспад «Пробій» та гуляли містом.

Найдорожчим і найціннішим – час, проведений разом зі шкільним класом.

Учні відвідали озеро Синевір, долину вовків, реабілітаційний центр ведмедів і старе село Колочава. Це був незабутній час, який був наповнений позитивним емоціями, сміхом, іграми і враженнями. Діти захоплювалися краєвидами, плавали на плотині, спостерігали за вовками і ведмедями; годували оленів та верблюдів.

У перерві між екскурсіями, учні смажили сосиски, шашлик, картоплю і маршмелоу. Грали у футбол, волейбол, бадмінтон. Шукали скарби і насолоджуватися цікавими моментами.

Також були залучені до екскурсій та подорожей. Загони 1-4 класів їхали потягом до Географічного Центру Європи та завітали до колиби-музею і еколого-освітнього центру “Центр Європи”. Тут екопросвітниці розповіли учасникам табору про природні і культурні цінності Євроконтиненту.

Одна частина 5-6 класів їздили до Яремчі у парк легенд “Ґедзьо” а інші відвідали Музей бриндзі. Діти дізналися про полонинське вівчарство.

А завдяки віар-окулярам та картинам доповненої реальності, змогли перенестися на полонину і побачити випасання, доїння овечок та виготовлення сиру.

Загони 8 класів мали цікаве дозвілля та еко-пікнік на г. Лиса.

Далі буде…

 

 

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *