Новини закладів культури

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

Щодо створення атестаційної комісії  комунального закладу

“Рахівська школа мистецтв”

На виконання наказу Міністерства культури та інформаційної політики України № 130 від 22.02.2024 р.  “Про внесення змін до наказу Міністерства культури України від 12 липня 2018 року № 628” комунальним закладом “Рахівська школа мистецтв” Рахівської міської ради Рахівського району Закарпатської області видано наказ Про створення атестаційної комісії та затвердження її суладу (додається).
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
📣Шановні читачі нашого блогу та користувачі бібліотеки. З приємністю повідомляємо Вас про те, що на блозі бібліотеки відкривається нова авторська сторінка молодої поетеси з м. Рахів Юлії Волощук, яка дебютувала з власними віршами ще в липні цього року.
На цій сторінці періодично будуть розміщуватись твори Юлії, якими вона хоче поділитись з нами. 💛💙
Просимо підтримати Юлію хорошими коментарями та відгуками, вподобайками як на блозі бібліотеки, так і в соціальних мережах.
Творчий щлях завжди тернистий, але ми бажаємо Юліїї прямих доріг до успіху, хай думки течуть повноводною рікою по повсякденності і доносять світові таїнство краси звичайних слів!
Знаходь натхнення в самому простому і нехитрому і отримуй неймовірне задоволення від власних робіт! 🥰
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
Бібліотека – це завжди цікаво!
Хто з вас любить цікаві пригоди та неймовірні відкриття? Ми точно знаємо місце, де кожен день наповнений магією та цікавинками – наша дитяча бібліотека!
Після школи – це ідеальний час для насолоди казками та захоплюючими історіями. А ще краще проводити тут час разом з друзями! Спілкуватися, дивитися мультфільми, відпочивати, а головне читати!
Ось і сьогодні ми підготували для вас новинку – виставку літератури, переглянувши яку, ви можете ознайомитися з загадковим світом рослин та дізнатися цікаві факти про них.
Ми впевнені, що разом з друзями кожен візит до нас стане цікавою пригодою. Заходьте до нас після школи, діліться враженнями та переживаннями, дивіться на світ крізь призму цікавинок, чудес та пригод.
Бібліотека – це не просто місце, де зберігаються книжки. Це магічний світ, де кожен з вас може знайти свою незабутню історію!

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

 
Осінь – пора створена саме для читання. 🍂📚📖
Дощ за вікном, ноги вкриті ковдрою, в руках філіжанка запашної кави чи чаю… і читач, поглинутий захопливою історією!
В цю прекрасну осінню пору ми підготували для вас підбірку цікавих книг та журналів, а також у фонді бібліотеки є література різного «за смаком» жанру. Запевняємо, ви обовязково знайдете тут свою книгу!💛💙
Тож, якщо надворі дощить, – запрошуємо вас під нашу книжкову парасольку! 🥰🍂

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

Конкурс ”ДАРИ ОСЕНІ ” – 2023 для дітей села Білин був проведений протягом вересня-жовтня.
Представлені цікаві рукодільні витвори з природнього матеріалу на осінню тематику.
Мета нашого конкурсу – розкривати молоді таланти. Було представлено понад 50 робіт.
Малі умільці проявили свою фантазію та креативність, продемонстрували своє бачення прекрасного. Вони ще раз довели своє вміння відчувати красу золотої осінньої пори.
Дякуємо всім учасникам за творчий підхід та креативність!!!
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
Виставка творчих робіт „Я і моя бібліотека”
Дитяча бібліотека має особливе значення для життя суспільства. Ми живемо в воєнні часи, коли підтримка бібліотек – не є першочерговим завданням держави, але саме бібліотеки, особливо дитячі, творять майбутнє країни, виховуючи підростаюче покоління, її майбутнє!
Завтра наше професійне свято – Всеукраїнський день бібліотек!
Напередодні ми запросили до нас керівників трьох гуртків Рахівського ЦНТДЮТ Ліщук Марину Іванівну („Студія образотворчого мистецтва”) та Руснак Надію Павлівну („Виготовлення сувенірів” та „Креативне рукоділля”) разом зі своїми вихованцями та нашими читачами, щоб спільно, гуртом, поспілкуватися, почитати, відпочити та спробувати зробити щось нове!
Завідувачка бібліотеки Єва Дідик відкрила захід та розповіла про історію святкування Дня бібліотек та привітала з святом маленьких читачів, любителів книги та бібліотеки.
Бібліотекар Любов Лазоряк провела з гостями вікторину „Книга. Бібліотека. Читач” та конкурс загадок.
В бібліотеці зібрались дітки двох вікових категорій: менші – майстрували в подарунок для бібліотекарів книжечки, в які записували їм побажання і кріпили їх на стенд „Я і моя бібліотека”, на якому бібліотекарі створили фото-книгу бібліотечного життя, а доросліші – творили, малювали, – показували своє бачення бібліотеки і книги.
В результаті вийшли чудові подарунки для нас, які залишаться не тільки в наших стінах, а й серцях!

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

Осінь під книжковою парасолькою в Рахівськіій дитячій бібліотеці
Весела пора осені прийшла до нашої дитячої бібліотеки, приносячи з собою не лише падаючі листя та холодні дні, але й особливу чарівність книжкових світів. Цієї осені бібліотека перетворилась на справжню казку, де кожна сторінка книги стала ступенем до пригод та дивовижних історій.
Ми запрошуємо вас на подорож до “Осені під книжкою парасолькою” – книжкової виставки, яка облаштована в нашій бібліотеці та вразить серце кожної дитини що полюбляє читати. Тут ви поринете у чарівний осінній світ, де кожна сторінка стає вікном у світ фантазії та пригод. Відкриваючи сторінки книжкових новинок, ви також відкриваєте двері в світ неймовірних історій, де ліси ростуть з золота, листя мовлять своїми таємницями, а діти перетворюються на героїв своїх власних казок.
Осінь в бібліотеці – це час, коли бібліотека оживає чарівністю та дивами, де кожен стане маленьким чарівником у світі казок і пригод. Наша виставка дає вам можливість зануритися в осінній світ книг та залишити реальність поза дверима.
Тож не гайте часу, приходьте до нас, чекаємо вас в нашому осінньому лісі сторінок і слів, готових вивести вас у подорож найвищих літературних злетів.
Бібліотека завжди відкрита для маленьких читачів, які шукають пригод та мудрості в світі книг.

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

8-го вересня в Міжнародний день писемності (грамотності) до нас завітали учні 10-В класу Рахівської ЗЗСО І-ІІІ ступенів №1 з керівником, вчителем української мови та літератури Тодер Тетяною Дмитрівною, в ході якої здобувачі освіти знайомились з довідковими виданнями, що знаходяться у фонді бібліотеки.
📚📌Учні навчались працювати з словниками, довідниками та енциклопедіями, дізнались про їх види та призначення, отримали практичний досвід у пошуку необхідної інформації, використовуючи всі засоби пошуку в бібліотеці, в тому числі каталоги та картотеки.📖
💛💙Після практичної роботи відбулась екскурсія бібліотекою, яку провела завідувачка відділом обслуговування користувачів Титор Ірина Петрівна.

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

Нещодавно відбувся обласний етап Всеукраїнського конкурсу „Лідер читання”
Нещодавно відбувся обласний етап VI Всеукраїнського конкурсу «Лідер читання». Участь у ньому взяли 16 учасників, серед яких була і наша читачка – переможниця І туру Софійка Пукман.
Конкурсанти в Ужгороді представляли свої проєкти та відео-презентації.
В рамках свята відбулася творча зустріч з відомою закарпатською поетесою, членкинею Національної спілки письменників України, Лідією Повх.
Журі конкурсу серйозно підійшло до визначення переможця, відмітило здібності й обдарування кожного з конкурсантів. І хоча лідером читання на обласному етапі не стала наша читачка, але вона як і інші конкурсанти отримала багато позитивних емоцій, познайомилася з новими, цікавими людьми та отримала купу позитиву від знайомства з обласним центром.
За активну участь у Конкурсі всі учасники отримали дипломи і подарунки за підтримки Департамент культури Закарпатської ОДА та ТМ Закарпатський пряник.

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

Щира подяка вам, наші Герої!
Ворога знищите ви у двобої.
Вами пишаємось й вірим безмежно!
Будемо вільні ми і незалежні…
Такі слова линули сьогодні 1 жовтня у день захисника та захисниць України для тих, хто тримає оборону на фронті України. Адже,тільки завдяки військовим,медикам і волонтерам Україна зберігає свою незалежність.
Також,ми не можемо і не маємо права в цей день не згадати тих, хто віддав свій найдорожчий скарб-своє життя за нас. Усі присутні на святі у своїх молитвах згадали загиблих Героїв, які віддали за нас своє молоде життя.
Священники провели панахиду біля Обеліска Слави та на могилі воїна-односеляця – Шемоти Василя.
Ми хочемо миру рідній Україні. Але говоримо сьогодні про те, що болить кожну небайдужу українську людину. Болить за маму, яка хоронить єдиного сина, болить за молодого юнака, який у двадцять років став безпорадним інвалідом, болить за Україну, яка впродовж не одного століття розплачується невідомо за які гріхи кров’ю свого народу.
Нехай же чиста блакить українського неба не здригається від вибухів «Градів»! Нехай жіночі серця не тремтять, очікуючи страшну звістку для своїх чоловіків, синів туди чи про них – звідти. Нехай запанує мир і спокій у нашій багатостраждальній Україні. Нехай кожен Захисник та захисниця – повернуться живими додому.
Хай живе Україна !!!Слава Україні – Героям Слава!
Сільський будинок культури с. Білин
та бібліотека-філія с. Білин Рахівської публічної бібліотеки
 
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
🇺🇦З нагоди Дня захисників та захисниць України, яке цьогоріч святкуємо 1 жовтня, працівники культури підготували святкову зустріч «Безсмертні, як вогонь, спокійні, як граніт» із захисниками ТРО с. Ділове.
🇺🇦Розпочали із виконання державного гімну України.
🇺🇦Хвилиною мовчання вшанували памʼять всіх загиблих героїв нашої держави та захисників-односельчан: Варги Е., Попадича В., Гріджака В., які віддали найцінніше- своє життя за Україну.
🕯️Біля меморіальних дощок загиблих героїв-односельчан запалили свічки памʼяті .
🇺🇦Учасниці вокального гуртка будинку культури спільно з учасницями #Хмелівськогоклубу порадували наших захисників віршами та піснями і подарували багато позитивних емоцій та частинку свого дитячого тепла .
🇺🇦Бібліотекар #МишулякГІ подарувала книги 📚.
🇺🇦Щира подяка #ГалинаАгіпʼюк за чудовий та смачний патріотичний торт, спечений для захисників.
🇺🇦Здоровʼя, мужності, миру та перемоги нашим захисникам та захисницям!
🇺🇦Низький уклін всім, хто захищає Україну!
🇺🇦Слава Україні! Героям Слава!
Сільський будинок культури с. Ділове Рахівської міської ради
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀