«Мелодія живих струн карпатської душі» Презентація творчості Ганни Йосипівни Томенюк

Найкраще, що твориться у мене в душі –

Це перетворення слів у вірші.

Я слово люблю, я із цим народилась,

Любов ця для ліри мені пригодилась.

Ганна Томенюк

Рахівська земля багата талантами. Дуже радісно, що творчі люди розвивають свій талант не відриваючись від рідної природи, від своєї малої батьківщини.

Під час чергового засідання клубу за інтересами «Трембіта», який діє при читальній залі дитячої бібліотеки (керівник Марія Яворенко), відбулася зустріч-презентація творчості Ганни Томенюк за назвою «Мелодія живих струн карпатської душі».

Ведуча заходу розповіла про життєвий та творчий шлях поетеси, підкреслила, що Ганна Йосипівна є нашою землячкою, народилася і виросла в Рахові у багатодітній родині, зараз проживає в Ужгороді. Писати поезії почала з шкільних років. Друкувалася в обласних газетах та журналі «Зелені Карпати». Авторка збірок поезій «Макове зерно» (2004), «Віншунок» (2006), «Свято – це серйозне діло!»«У рукавах, у кожусі сховались віршики бабусі» (2017) та «На перехресті ста вітрів» (2021).

Бібліотекар провела бібліографічний огляд творчості поетеси, де розповіла про любов авторки до рідного Закарпатського краю, до України, до рідної пісні, фольклору та української культури.
Цікавим був виступ самої поетеси Ганни Томенюк, яка розповіла про своє дитинство та юнацькі  роки, декламувала власні вірші про одвічні людські почуття і про відданість рідному краю, в якому наше коріння і майбутнє наших дітей. Також для присутніх звучали байки на сучасний лад.

Подруги дитинства Наталія Коваленко та Наталія Титор привітали поетесу з новою книгою щирими словами та квітами. Вони відмітили, що її поетичні твори гармонійно переплітаються з душевним станом, емоціями та бажанням іти в ногу з часом, осмислити нову епоху та події.

Члени клубу за інтересами «Трембіта» декламували вірші поетеси «В незалежній Україні», «Як не любити отчий дім», «Наша мова», «Україно, моя Україно», «Гуцульщино рідна», «Для Іванка вишиває…» та інші.

Присутні мали можливість задати питання поетесі. В кінці виступу мисткиня подарувала бібліотеці та присутнім свою книгу «На перехресті вітрів» з автографом та побажаннями.

Завідувачка бібліотеки Єва Дідик щиро подякувала Ганні Йосипівні за те, що знайшла час відвідати бібліотеку та подарувати присутнім насолоду від поетичних хвилин, побажала їй міцного здоров’я, творчих успіхів та натхнення, а всім нам скорішої перемоги та мирного неба.

 

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *