У Рахові розпочато перевірку стану облаштування будівель та приміщень для укриття в навчальних закладах

На виконання доручення Прем’єр-міністра України від 10.06.2022 №1429/0/1-22, з метою організації підготовки закладів освіти до 2022/2023 навчального року та створення безпечних умов перебування у закладах освіти дітей, учнів і працівників, враховуючи збройну агресію російської федерації, у закладах загальної середньої освіти та закладах дошкільної освіти Рахівської міської ради розпочато комісійне обстеження існуючих захисних споруд. Комісія охопила моніторингом 16 об’єктів міста.

Основну увагу акцентовано на виборі сухих, вентильованих, непідтоплених приміщень, необхідності проведення їх гігієнічної побілки, облаштування туалетних кімнат, встановлення сантехнічного обладнання, підключення його до водопровідних та каналізаційних мереж, у випадку їх відсутності — облаштування біотуалетів.

Запропоновано забезпечити укриття резервними ліхтарями, запасом питної води гарантованої якості та укомплектованими аптечками.

Наприкінці червня розпорядженням міського голови було створено комісію з огляду (оцінки) будівель (споруд, приміщень) закладів освіти Рахівської територіальної громади.

Підготовка укриттів пов’язана з підготовкою  закладів освіти до очного навчання. Облаштування укриттів, де впродовж тривалого часу мають перебувати діти, включає в себе: наявність запасного виходу, освітлення, систему вентиляції, місць для сидіння, доступу до питної води, туалету тощо.

Частина закладів освіти Рахівської громади мають підвальні приміщення, де облаштовують укриття. У закладах освіти, де немає підвальних приміщень, укриття роблять на цокольному чи першому поверсі.

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *