astăzi, 9 martie, este îndeplinită 209 ani de la ziua de naștere a poetului Taras Shevchenko, artist, gânditor, cel mai faimos luptător pentru libertatea poporului ucrainean.

Cu această ocazie, în parcul care poartă numele. T.G. Шевченка поклали квіти до пам’ятника Великому Кобзареві та вшанували його пам’ять і в місті Рахів.

«Тарас Шевченко – один із велетнів української культури. З його іменем асоціюється Україна та український народ у всьому світі. Недарма його називають пророком, бо навіть сьогодні, через дві сотні років, його слова не втрачають актуальності і звучать як ніколи гостро».

В цьому заході взяли участь справжні поціновувачі Шевченківської поезії:

вихованка ЦНТДЮТ Рахівської міської ради Зінченко Мирослава продекламувала вірш «Заповіт»;

student 10 класу Рахівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів №3 Василь Молдавчук зачитав уривок із поемиГайдамаки” “Гомоніла Україна”;

Burzhunetska Ulyana, școlăriță 10 класу Рахівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів №1вірш «Чума»;

și Єгорова Ольга Миколаївна, вчитель української мови та літератури Рахівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів №4, після вступного слова зачитала твір «Розрита могила».

До покладання квітів долучилися представники Рахівської міської ради; КНП «Рахівська районна лікарня»; ДП «Рахівське лісове дослідне господарство».

Попри час Шевченко залишається апостолом правди – він і нині живий! Цей феномен криється у живому щирому слові Тараса, що іноді бринить як струна, а іноді подібне до гострого важкого меча.

Ведуча заходуЗаступник директора з НВР Наталія Василівна НАЗАРИК.

Ați putea dori, de asemenea...

lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *