„Melodia corzilor vii ale sufletului carpatic” Prezentarea lucrării de Hanna Yosypivna Tomenyuk

Cel mai bun, що твориться у мене в душі –

Це перетворення слів у вірші.

Iubesc cuvântul, M-am născut cu ea,

Această dragoste pentru liră mi-a fost de folos.

Ганна Томенюк

Рахівська земля багата талантами. Foarte fericit, că oamenii creativi își dezvoltă talentul fără a se rupe de natura lor nativă, din mica lui patrie.

Під час чергового засідання клубу за інтересами «Трембіта», який діє при читальній залі дитячої бібліотеки (cap Maria Iavorenko), відбулася зустріч-презентація творчості Ганни Томенюк за назвою «Мелодія живих струн карпатської душі».

Ведуча заходу розповіла про життєвий та творчий шлях поетеси, підкреслила, că Ганна Йосипівна є нашою землячкою, народилася і виросла в Рахові у багатодітній родині, зараз проживає в Ужгороді. Писати поезії почала з шкільних років. Друкувалася в обласних газетах та журналі «Зелені Карпати». Авторка збірок поезій «Макове зерно» (2004), «Віншунок» (2006), «Свято – це серйозне діло, «У рукавах, у кожусі сховались віршики бабусі» (2017) și «На перехресті ста вітрів» (2021).

Бібліотекар провела бібліографічний огляд творчості поетеси, де розповіла про любов авторки до рідного Закарпатського краю, до України, до рідної пісні, фольклору та української культури.
Цікавим був виступ самої поетеси Ганни Томенюк, яка розповіла про своє дитинство та юнацькі роки, декламувала власні вірші про одвічні людські почуття і про відданість рідному краю, в якому наше коріння і майбутнє наших дітей. Також для присутніх звучали байки на сучасний лад.

Подруги дитинства Наталія Коваленко și Наталія Титор привітали поетесу з новою книгою щирими словами та квітами. Вони відмітили, що її поетичні твори гармонійно переплітаються з душевним станом, емоціями та бажанням іти в ногу з часом, осмислити нову епоху та події.

Члени клубу за інтересами «Трембіта» декламували вірші поетеси «В незалежній Україні», «Як не любити отчий дім», «Наша мова», «Україно, моя Україно», «Гуцульщино рідна», «Для Іванка вишиває…» si altul.

Присутні мали можливість задати питання поетесі. В кінці виступу мисткиня подарувала бібліотеці та присутнім свою книгу «На перехресті вітрів» з автографом та побажаннями.

Завідувачка бібліотеки Eva Didyk щиро подякувала Ганні Йосипівні pentru ei, що знайшла час відвідати бібліотеку та подарувати присутнім насолоду від поетичних хвилин, побажала їй міцного здоров’я, творчих успіхів та натхнення, а всім нам скорішої перемоги та мирного неба.

 

Ați putea dori, de asemenea...

lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *