dnes, 9 březen, je splněno 209 let od narozenin básníka Tarase Ševčenka, umělec, myslitel, nejslavnější bojovník za svobodu ukrajinského lidu.

Při této příležitosti v parku pojmenovaném po. T.G. Шевченка поклали квіти до пам’ятника Великому Кобзареві та вшанували його пам’ять і в місті Рахів.

«Тарас Шевченко – один із велетнів української культури. З його іменем асоціюється Україна та український народ у всьому світі. Недарма його називають пророком, бо навіть сьогодні, через дві сотні років, його слова не втрачають актуальності і звучать як ніколи гостро».

В цьому заході взяли участь справжні поціновувачі Шевченківської поезії:

вихованка ЦНТДЮТ Рахівської міської ради Зінченко Мирослава продекламувала вірш «Заповіт»;

student 10 класу Рахівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів №3 Василь Молдавчук зачитав уривок із поемиГайдамаки” “Гомоніла Україна”;

Juliana Burzhunetska, školačka 10 класу Рахівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів №1вірш «Чума»;

a Єгорова Ольга Миколаївна, вчитель української мови та літератури Рахівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів №4, після вступного слова зачитала твір «Розрита могила».

До покладання квітів долучилися представники Рахівської міської ради; КНП «Рахівська районна лікарня»; ДП «Рахівське лісове дослідне господарство».

Попри час Шевченко залишається апостолом правди – він і нині живий! Цей феномен криється у живому щирому слові Тараса, що іноді бринить як струна, а іноді подібне до гострого важкого меча.

Ведуча заходуЗаступник директора з НВР Наталія Василівна НАЗАРИК.

Mohlo by se vám také líbit...

zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Povinné položky jsou označeny *