Zveme vás na kreativní setkání se spisovatelem

Spisovatelka o sobě:

Ljudmila Leonidovna Okhrimenko, tři vzdělání, dva - s vyznamenáním. Krymská žena. Začala psát jako dítě. Svou kreativitu považovala za amatérskou. Zabývala se podnikáním. Dlouhá léta pracovala ve státní správě.

s 2014 zapojit se do dobrovolnických aktivit. na 2016 šel do první linie, a pak začala psát knihy o válce. На тепер віддає прибуток від продажу книжок на допомогу ЗСУ.

Упевнена, що українці не вчать свою мову, вони її згадують. Потрібно лише ухвалити для себе таке рішення: говорити, писати, читати лише рідною мовою!

Невиправна оптимістка, яка вважає, що дива трапляються там, де їх ретельно і наполегливо створюють працьовиті люди.

v 2018 році оповідання «Заїда» увійшло у збірку найкращих оповідань на інклюзивну тематику на конкурсі «Коронація слова».

v 2021 році роман «Оскар» названий найкращим романом на воєнну тематику членами журі міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова 2021», за що отримала відповідну спеціальну відзнаку.

На сьогодні видано 5 романів і 1 оповідання українською мовою авторства Людмили Охріменко.

Творча робота і співпраця з іншими відомими авторами триває.

Про історію створення Оскара

До мене, як до волонтерки, часто звертаються військові. Так трапилося і цього разу, відкрила фейсбук і побачила під своїм старим постом коментар людини у однострої: «МЕНІ ДУЖЕ ПОТРІБНА ВАША ДОПОМОГА!».

Згодом з’ясувалося, що військовий звернувся до мене з проханням написати про нього книжку, про його долю, службу, полон.

Я прочитала його розповідь, запропонувала пробну главу, і ми дійшли згоди, бо мене зацікавила його історія, а йому сподобався мій художній стиль і відчуття слова.

Пропрацювали разом два місяці, а потім, майже наприкінці написання першої частини нашого спільного твору він зник. Ні повідомлень, ні телефонних дзвінків, ні відповідей на мої звернення… Що сталося з ним, не знаю. Другу частину роботи я написала сама. Samozřejmě, використовуючи ті його розповіді, які не увійшли у першу частину книжки. Чи вигадана вона? Чи про щось-таки обмовився мій знайомець?.. Чи зрозуміла я його прагнення до вищої справедливості? А може помилилася? Теж не знаю. Знаю лише, що герой мого твору – справжня людина, справжній чоловік, справжній українець, справжній син свого народу.

Сподіваюся, що я виконала свою місію.

Книжка написана і видана, і вона повинна стати вагомою складовою книжкового світу України.

v 2021 році роман «Оскар» визнано найкращим твором на воєнну тематику конкурсною комісією міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова».

Людмила Охріменко

Mohlo by se vám také líbit...

zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Povinné položky jsou označeny *