28 травня, в Рахівському ЗЗСО І-ІІІ ступенів №1 відбувся День Цивільного захисту, під час якого здобувачі освіти показали навички евакуації під сигнал “Повітряна тривога”. Основними завданнями проведення Дня ЦЗ є вдосконалення теоретичних знань і практичних навичок учнів та персоналу закладу щодо дій в умовах екстремальних ситуацій, а також виконання законодавчих актів з цивільного захисту та безпеки життєдіяльності.
Розпочато проведення Дня ЦЗ із практично- тренувального заняття з евакуації “Дії учасників навчально-виховного процесу при виникненні НС “Повітряна тривога”. За ввідним сигналом учнів та працівників закладу було попереджено про надзвичайну ситуацію. Учителі, які проводили уроки, негайно вивели дітей із будівлі закладу в укриття за схемами евакуації.
На заході були присутні представники Рахівського РУ ДСНС в Закарпаській області, Мирослава Івасюк – начальник відділу цивільного захисту та оборонної роботи районної державної адміністрації – районної військової адміністрації, Василь Штадлер – представник міської ради. Головний інспектор ВЗНС Рахівського районного управління ДСНС України в Закарпатській області, майор служби цивільного захисту Василь Калинюк провів бесіду із здобувачами освіти у рамках акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти». Рятівник нагадав дітям про елементарні правила безпеки власного життя.
Діти ознайомилися з технічними можливостями пожежного автомобіля, побачили спеціальний одяг та спорядження, яке застосовують у своїй роботі працівники ДСНС, а також змогли приміряти спецодяг та зробити світлини на пам’ять.
Такі цікаві зустрічі є надзвичайно корисними та повчальними, які, без сумніву, допоможуть дітям свідоміше ставитися до безпеки власного життя та життя оточення.
Щиро дякуємо рахівським рятувальникам за такий повчальний захід!

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *