21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи. Свято встановлене згідно з указом Президента на честь початку в цей день Помаранчевої революції 2004 р. та Революції Гідності 2013 р. «з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року-лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору…».

Отож, День Гідності та Свободи — наше національне свято, яке має величезне значення для кожного українця. Його мета — затвердити прагнення громадян України до демократії, справедливості, свободи, руху до європейської спільноти.

Сьогодні у Рахівській територіальній громаді відбувся мітинг з нагоди відзначення цього дня. Учні закладів освіти виконали пісню «Небесна Сотня» та вірші «Небесна Сотня» і «Я думала, що вже війни не буде…».

Духовні отці освятили меморіальну стелу всім захисникам, які виборювали територіальну цілісність і незалежність нашої держави.  Хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих захисників Рахівської громади, запалили свічки та поклали квіти біля фотопортретів.

Їхній подвиг неоціненний для України. Ми будемо їх пам’ятати…

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *