Сьогодні, 9 березня, виповнюється 209 років із дня народження Тараса Шевченка – поета, художника, мислителя, найвідомішого борця за свободу українського народу.

З цієї нагоди в парку ім. Т.Г. Шевченка поклали квіти до пам’ятника Великому Кобзареві та вшанували його пам’ять і в місті Рахів.

«Тарас Шевченко – один із велетнів української культури. З його іменем асоціюється Україна та український народ у всьому світі. Недарма його називають пророком, бо навіть сьогодні, через дві сотні років, його слова не втрачають актуальності і звучать як ніколи гостро».

В цьому заході взяли участь справжні поціновувачі Шевченківської поезії:

вихованка ЦНТДЮТ Рахівської міської ради Зінченко Мирослава продекламувала вірш «Заповіт»;

учень 10 класу Рахівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів №3 Василь Молдавчук зачитав уривок із поеми “Гайдамаки” “Гомоніла Україна”;

Буржунецька Уляна, учениця 10 класу Рахівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів №1 – вірш «Чума»;

а Єгорова Ольга Миколаївна, вчитель української мови та літератури Рахівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів №4, після вступного слова зачитала твір «Розрита могила».

До покладання квітів долучилися представники Рахівської міської ради; КНП «Рахівська районна лікарня»; ДП «Рахівське лісове дослідне господарство».

Попри час Шевченко залишається апостолом правди – він і нині живий! Цей феномен криється у живому щирому слові Тараса, що іноді бринить як струна, а іноді подібне до гострого важкого меча.

Ведуча заходу – Заступник директора з НВР Наталія Василівна НАЗАРИК.

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *