НОВОРІЧНО-РІЗДВЯНИЙ КОНЦЕРТ

 

З великою святковою програмою «На щастя, на здоров’я» 9 січня на площі перед РБК відбувся новорічно-різдвяний концерт ЗАСЛУЖЕНОГО АКАДЕМІЧНОГО ЗАКАРПАТСЬКОГО НАРОДНОГО ХОРУ.

У виконанні колективу, який очолює Наталія Петій-Потапчук (заслужений працівник культури України, художній керівник та головний диригент заслуженого академічного Закарпатського народного хору), прозвучали низка творів і постановок: вертеп, новорічні віншування, традиційний «Щедрик» і колядки мовами нацменшин, сольні номери, запальні закарпатські танці просто неба, на площі перед будинком культури, зібрали широке коло глядачів. Артисти в гунях, в т.ч. в образах ангелів і пастирів, із зіркою і вертепом запрошували глядачів до спільного колядування. Прозвучали твори митців із Рахівщини: Миколи Яковича Попенка і Василя Дмитровича Калинюка, «Гуцулка» в музичній обробці Василя Васильовича Пекарюка.

Від імені всіх присутній та жителів Рахівської територіальної громади щиру подяку висловила начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Рахівської міської ради Наталія Дребота.

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *