Підвищення обізнаності щодо поліомієліту серед освітян

29 – 30 листопада цього року відбувся тренінг, який ініціювали представники Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), Центру громадського здоров’я МОЗ, епідеміологи Закарпатського обласного Центру контролю та профілактики хвороб. Учасниками даного тренінгу стали й представники відділу освіти, культури, молоді та спорту Рахівської міської ради.

Головна мета тренінгу – підвищення обізнаності працівників освіти Закарпатської області щодо поліомієліту, популяризація вакцинації, донесення ролі Глобальної ініціативи з викорінення поліомієліту та підвищення рівня обізнаності щодо поліомієліту серед батьків.

У ході заходу було обговорено Глобальні ініціативи з викорінення поліомієліту (ситуація у світі); спалахи поліомієліту в Україні, у тому числі у Закарпатській області; стратегії для викорінення поліомієліту; ефективні засоби комунікації з батьками; презентовано стан вакцинації у Закарпатській області та роль працівників освіти у підтримці вакцинації (юридичні та адміністративні аспекти); акцентовано увагу на найпоширеніших питаннях батьків/опікунів щодо поліомієліту та інших вакцин.

13 грудня 2022 року представники відділу освіти, культури, молоді та спорту Рахівської міської ради та сектору освіти, охорони здоров’я, культури та спорту Рахівської військової адміністрації провели семінар для медичних працівників закладів освіти щодо підвищення рівня обізнаності про поліомієліт серед батьків.

Під час дискусії спікери наголосили, що одними з найпоширеніших причин відсутності планових або повторних щеплень у дітей є релігійні вподобання батьків, недостатня обізнаність, масова трудова міграція та інші.

У центрі уваги обговорення – й робота з вимушеними переселенцями, у першу чергу тими, які проживають у закладах освіти області, та представниками ромської національності, зокрема батьками дітей дошкільного та шкільного віку.

Хочемо сподіватися, що принцип: обізнаний – значить наполовину захищений, дозволить активізувати роз’яснювальну роботу і покращити реалізацію ініціатив з викорінення поліомієліту.

 

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *