24 травня на базі Рахівського стадіону Карпати відбулися змагання Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри ,,Сокіл’’ (,,Джура’’).
Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра ,,Сокіл’’ (,,Джура’’) є важливою формою позакласної та позашкільної роботи щодо національно-патріотичного виховання учнівської молоді на засадах козацько-лицарських традицій, формування у підростаючого покоління активної громадянської позиції та готовності до захисту України.
Випробувати власні сили прибули рої переможці територіальних громад району середньої та старшої вікової категорії. Всі учасники мали змогу випробувати свої сили, перевірити свої знання і вміння та застосувати їх на практиці.
Випробування у військово-патріотичні грі ,,Сокіл’’ (,,Джура’’) складалися із 6 видів залікових змагань для старшої вікової категорії та 5 для середньої вікової категорії. 
За підсумками змагань переможцями стали:
серед середньої вікової категорії І місце здобув рій ,,Серце патріота’’ Кобилецько-Полянського ЗЗСО І-ІІІ ступенів Великобичківської селищної ради,
ІІ і ІІІ місце розділили рої «Перці» Рахівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів № 2 Рахівської міської ради та «Цвіт нації» Квасівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів Ясінянської селищної ради;
серед старшої вікової категорії перемогу здобули рій ,,Воїни Світла’’ Лужанського ЗЗСО І-ІІІ ступенів Великобичківської селищної ради, ІІ місце вибороли «Боривітри» Рахівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів № 2 Рахівської міської ради, ІІІ місце – «Козацький гарт» Ясінянського ЗЗСО І-ІІІ ступенів № 1 Ясінянської селищної ради.
Щиро вітаємо переможців та бажаємо нових здобутків на наступному обласному етапі.
Дякуємо всім учасникам гри. Ви варті того, щоб на вас рівнялися!
Дякуємо педагогам-виховникам за підготовку роїв до змагань!
До нових перемог!🇺🇦
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
У Рахівській ТГ з учнями випускних 11-х класів закладів загальної середньої освіти були проведені навчально-польові збори згідно спільного наказу відділу освіти, культури, молоді та спорту Рахівської міської ради і Рахівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Вони були проведені у два етапи. Перший етап відбувся 09-10 травня із загальної фізичної підготовки, топографії, тактичної підготовки, навиків надання першої медичної допомоги.
Тренувальні заняття проходили на стадіоні «Карпати», в урочищі «Буркут». Теоретичні заняття відбувались у Рахівському ЗЗСО І-ІІІ ступенів №1. Другий етап «Вогнева підготовка» – стрільби з автомату Калашникова (малокаліберної гвинтівки) проходили на базі військового стрільбища 20 травня.
Як у першому, так і у другому етапі учні проявили інтерес до здобутих умінь та навичок. Про це краще скажуть світлини.
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

І етап гри «Сокіл» («Джура») у Рахові.                                                                                

15-17 травня у Рахівській територіальній громаді відбувся І етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») з триденним підсумковим наметовим таборуванням старшої (15-17 років) та середньої (11-14 років) вікових категорій.

Відбірковий етап, у якому взяли участь переможці початкового етапу Гри у закладах освіти у кількості 14 роїв, відбувся на стадіоні «Карпати», де пройшли конкурси і змагання: «Впоряд», «Відун», «Добре діло», «Рятівник», «Смуга перешкод».
Призери даних змагань стали рої Рахівських закладів загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №1, №2, №3, які продовжили змагання у заключному етапі Гри з триденним наметовим таборуванням в урочищі «Ліщинка», де були проведені конкурси і змагання, різні майстер-класи, зустрічі. Цікавим був побут учасників таборування, залишилися незабутні враження у його учасників.
За підсумками обох етапів Гри переможцями визначені: рій середньої вікової групи «Перці» та рій старшої вікової групи «Боривітри» Рахівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів №2.
Керівництво Рахівської міської ради та відділу освіти, культури, молоді та спорту вручили переможцям, «активним учасникам» Гри грамоти, подяки, медалі та подякували за активну участь
Про дане дійство розкажуть світлини…

Рої-переможці візьмуть участь у наступному етапі Гри – районному.

           
          

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

https://rakhiv-osvita.gov.ua/wp-content/uploads/2024/04/Рішення-штабу-Джури.tif

05 квітня 2024 року  в актовій залі міської ради відбулось засідання місцевого штабу Рахівської територіальної громади з проведення у 2023-2024 навчальному році Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри “Соків” (“Джура”), на якому вирішувались наступні питання:

1.    Активізувати у закладах освіти територіальної громади діяльність Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») (далі Гри «Сокіл» («Джура»), як дієвого засобу національно-патріотичного та військово-патріотичного виховання через спонукання, мотивацію первинних осередків Гри: роїв, куренів; впровадження реального учнівського самоврядування, роботу з роєвими, їх заступниками; налаштування діяльності роїв у повсякденному житті.

2.    Завдання Гри «Сокіл» («Джура») у нашій громаді:

а) формувати стійкі націєцентричні установки молоді та дітей;

б) формувати первинні навики та вміння військового та медичного
характеру з метою підготовки молоді до Захисту України, формування у
неї оборонної свідомості;

в) впровадження реального учнівського самоврядування для здобуття
навиків життєдіяльності в умовах громадянського суспільства,
формування у молоді активного громадянської позиції на засадах
патріотизму, демократії, відповідальності;

г) формувати майбутню громадянську еліту суспільства.

3.    Провести у закладах освіти територіальної громади заочний конкурс звітів про роботу роїв молодшої вікової категорії «Котигорошко»  до кінця квітня 2024 року.

4.    Провести у закладах освіти територіальної громади початковий (шкільний) етап підсумкового таборування до 10 травня 2024 року.

5.    Провести 1 етап підсумкового таборування у територіальної громади з 15 по 17 травня 2024 року з правом його перенесення на наступний  тиждень у випадку поганих погодних умов. 

6.    Рахівському ЗЗСО І-ІІІ ступенів №1 (Заклад освіти відповідальний за цьогорічну організацію Гри) розробити та подати Штабу на погодження План (Програму) таборування до 10 травня 2024 року.

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

 

Обласна гра-вікторина „Відун”  зібрала 1900 учасників з усього Закарпаття

4-6 березня 2024 року відбулася обласна гра-вікторина „Відун” в рамках гри „Сокіл” („Джура”).

Вкотре вікторина викликає величезне зацікавлення інтелектуалів нашого краю. У грі взяли участь 90 роїв старшої та 140 роїв середньої вікової групи з усієї Закарпатської області. Загалом близько 1900 учасників. Організатором гри-вікторини „Відун” виступив відділ національно-патріотичного виховання КЗПО „ПАДІЮН”.

Учасники гри впродовж визначеного часу відповідали в онлайн форматі на питання з історії України за програмою для закладів загальної середньої освіти, військової тематики тощо. Кожен рій міг продемонструвати свої знання, а також підтвердити один з ключових принципів гри „Джура” – доброчесність і шляхетність.

Переможцями і призерами гри-вікторини „Відун” стали учні закладів освіти Рахівської територіальної громади:

 Середня вікова група:

третє місце (34 з 36 балів):

рій „Соколята” Рахівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів №4;

Старша вікова група:

перше місце (36 з 37 балів):

рій „Воїни добра” Діловецького ЗЗСО І-ІІІ ступенів Рахівської міської ради;

рій „Патріоти” Рахівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів №3 Рахівської міської ради;

рій „Січові стрільці” Рахівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів №4 Рахівської міської ради.

друге місце (35 з 37 балів):

рій „Перці” Рахівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів №2.

Щиро вітаємо переможців і призерів гри-вікторини „Відун”. Велика подяка за участь як роям з досвідом, так і новачкам, котрі лише долучаються до цікавого світу військово-патріотичної гри „Сокіл” („Джура”).

https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=1251496679238363&id=100031341286311

 

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀