У знаного історика Рахівщини – ЮВІЛЕЙ!

Завтра, 8-го жовтня виповнюється 80 років з Дня народження, відомоговчителя, історика, краєзнавця Миколи Івановича Ткача!

Автор багатьох історичних досліджень нашого краю, які розміщувались на сторінках районної газети «Зоря Рахівщини» та в регіональному освітянському журналі «Гуцульська школа».

Багато дослідницьких робіт до сих пір публікуються на блозі Рахівської публічної бібліотеки https://rakhivcrb.blogspot.com/ у авторських рубриках «До історії Рахівщини з істориком Миколою Ткачем» та «Вони прославили свій край», а також на блозі Діловецької сільської бібліотеки, які можуть стати в нагоді всім бажаючим дослідити історію нашого мальовничого краю від первісних часів до сьогодення.

Аналітичні статті з історії Карпатського регіону, зокрема Рахівщини, яких у нього більше 100-та, друкувались також у ЗМІ «Новини Закарпаття», «Слово вчителя», «Гуцульський календар», «Ѓражда» (Львів), «Вісті» (Київ), журналі «Українознавство» Національної академії педагогічних наук та низці одноразових видань.

Написав і видав посібники «Історія Гуцульщини» та «Село у центрі Європи», співавтор книги «300 імен Рахівщини».Він один з ініціаторів організації Всеукраїнського товариства «Гуцульщина».

Нагороджений медаллю «За доблесну працю», почесною відзнакою Закарпатської обласної ради «За розвиток раѓіону», відзнакою Всеукраїнського товариства «Гуцульщина», «Заслужений гуцул», «Відмінник народної освіти УРСР».

 

Щиро вітаємо ювіляра, бажаємо здоров’я, нових здобутків на дослідницькій ниві та багато нових історичних відкриттів!

 

Колектив Рахівської публічної бібліотеки.

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *