«Виклики у сфері освіти та шляхи їх вирішення в умовах сьогодення»

Сьогодні, 20 вересня, відділ освіти, культури, молоді та спорту Рахівської міської ради прийняв участь в круглому столі під головуванням управління Державної служби якості освіти у Закарпатській області.
Учасники:
керівники та заступники керівників відділів освіти Рахівської міської ради, Ясінянської селищної ради, Богданської сільської ради.
Під час круглого столу учасники ознайомились з головними завданнями і повноваженнями управління Служби, обговорили питання та виклики у сфері освіти, які виникають в сучасних умовах.
У ході зустрічі було обговорено, проаналізовано та надано практичну допомогу щодо діяльності місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, їх структурних підрозділів з питань освіти відповідних територіальних громад, опрацьовано питання функціонування внутрішньої системи забезпечення якості освіти у закладах освіти, вироблено шляхи покращення ефективності системи управління у сфері освіти з метою забезпечення якості освіти та освітньої діяльності у територіальних громадах в умовах воєнного стану.
Мова йшла також про:
✅ створення ефективної системи управління у сфері освіти;
✅ забезпечення доступності освіти та формування мережі, яка відповідає запитам і потребам громади;
✅ створення безпечного і здорового освітнього середовища у підпорядкованих закладах освіти;
✅ належне утримання та розвиток закладів й установ системи освіти на території громади.
💠У допомогу органам місцевого самоврядування при реалізації повноважень у сфері освіти, та зокрема, забезпечення якості освіти, учасникам круглого столу було презентовано Порадник для голів та управлінців освітою територіальних громад «Повноваження ОМС щодо забезпечення якісної освіти»
📌Електронний варіант Порадника https://cutt.ly/BCRSlB4

Вам також має сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *